300
g zemiakov, 30 g slaniny bez kože, ½ cibule, 100 g šunkovej
salámy, soľ, mleté čierne korenie,
Omáčka
– 2 až 3 žĺtky, 50 g masla, citrónová šťava, worcesterová
omáčka, 2 – 3 PL mäsového vývaru, hladká múka, 10 g
strúhaného syra,
Vychladnuté
olúpané zemiaky nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme. Na kocky
nakrájanú slaninu opražíme, pridáme najemno nakrájanú cibuľu,
pridáme nakrájanú salámu a chvíľu miešame, potom vložíme
zemiaky. Zmes dáme do rozpáleného grilu a grilujeme asi 2 minúty.
Opečené zemiaky zalejeme omáčkou.
Omáčka
– Do kotlíka vložíme žĺtky, pridáme v múke rozmiešané
maslo a šľaháme nad parou. Po chvíľke pridáme vývar a opäť
šľaháme až do úplného zhustnutia. Do omáčky pridáme šťavu
z ½ citróna a worcesterovú omáčku. Nakoniec vmiešame syr a
osolíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára