olej,
3 veľké cibule., 1 – 2 celé hlavičky cesnaku., 1 veľká
paprika., 1,2 l vody., 300 g fazule., 1 bobkový list., 1 lyžička
karí., 1 lyžička bazalky., 1 lyžička mletej červenej papriky.,
čili papričky, morská soľ., 3 veľké paradajky., 2 – 3 šálky
paradajkovej šťavy., biely jogurt.,
Vo
väčšom hrnci na oleji opražíme nastrúhanú cibuľu, prelisovaný
cesnak a pokrájanú papriku. Pridáme vodu, vopred namočenú fazuľu
a korenie. Rozomletý bobkový list, karí, bazalku, mletú červenú
papriku, čili papričky podľa chuti. Osolíme morskou soľou a
dusíme. Keď fazuľa začína mäknúť, pridáme pokrájané
paradajky a paradajkovú šťavu. Povaríme, až kým fazuľa celkom
nezmäkne. Môžeme podávať ochutené jogurtom a so šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára