piatok 30. septembra 2016

Mexické chilli

olej, 3 veľké cibule., 1 – 2 celé hlavičky cesnaku., 1 veľká paprika., 1,2 l vody., 300 g fazule., 1 bobkový list., 1 lyžička karí., 1 lyžička bazalky., 1 lyžička mletej červenej papriky., čili papričky, morská soľ., 3 veľké paradajky., 2 – 3 šálky paradajkovej šťavy., biely jogurt.,
Vo väčšom hrnci na oleji opražíme nastrúhanú cibuľu, prelisovaný cesnak a pokrájanú papriku. Pridáme vodu, vopred namočenú fazuľu a korenie. Rozomletý bobkový list, karí, bazalku, mletú červenú papriku, čili papričky podľa chuti. Osolíme morskou soľou a dusíme. Keď fazuľa začína mäknúť, pridáme pokrájané paradajky a paradajkovú šťavu. Povaríme, až kým fazuľa celkom nezmäkne. Môžeme podávať ochutené jogurtom a so šalátom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára