1
kurča, soľ, 100 g masla, šťava z teľacej pečene, 5 cl portského
vína, karí korenie, 400 g banánov, 200 g ananásu, 2 hlávky
šalátu, 100 g kokosu.
Kurča
osolíme a upečieme na masle do zlatista. Počas pečenia podlievame
šťavou s troškou portského vína. Keď je kurča upečené,
vyberieme ho a do základu pridáme trochu hustej šťavy z teľacej
pečene a korenie karí. Všetko krátko povaríme (omáčka má byť
hustejšia). Jednotlivé porcie kurčaťa sa striedavo obložia
plátkami banánu, ananásu a srdiečkami hlávkového šalátu.
Plátky banánu a ananásu sa pred použitím máčajú v rume.
Nakoniec porcie prelejeme pripravenou omáčkou a posypeme jemne
postrúhaným kokosom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára