450
g múky hladkej múky, 1 rozšľahaný bielok, 1 lyžica sušeného
droždia, 300 ml vlažnej vody, 2 lyžice roztopenej bravčovej
masti, 50 g cukru.
Plnka
– 270 g hotovej sladkej sójovej pasty, červené potravinárske
farbivo.
Cukor
rozpustíme v teplej vode a pridáme droždie. Necháme na teplom
mieste nakysnúť. Múku preosejeme do misy na zarábanie cesta a
pridáme roztopenú masť a zmes droždia. Zmiešame dokopy,
vyklopíme na pomúčenú dosku a vypracujeme hladké a pružné
cesto. Vyvaľkáme z neho dlhý pruh, ktorý rozdelíme na 24
rovnakých dielikov. Každý dielik rozvaľkáme na okrúhlu placku s
priemerom 5 cm. Okraje cesta potrieme rozšľahaným bielkom. Do
stredu každého kolieska položíme 1 lyžicu plnky a cesto okolo
nej vytiahneme tak, aby ju obalilo. Otvorené konce zložíme v
záhyboch dokola, až medzi nimi zostane len malý otvor. Cez záhyby
na každom Dim Sum položíme malý kúsok namastenej fólie. Necháme
stáť asi 12 minút, až je cesto na dotyk pružné. Na každý Dim
Sum položíme malý kúsok červeného potravinárskeho farbiva.
Naukladáme ich do bambusového paráka a varíme v pare nad vriacou
vodou asi 12 minút. Dim sum sú hotové, keď sú hladké a nalepia
sa. Okrem toho ich môžeme upiecť pri teplote 180° C asi za
20 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára