½
kurčaťa, soľ, 100 g rôznej koreňovej zeleniny, 40 g masla, 2
lyžičky múky, niekoľko lyžíc mlieka, 2 vajcia, karí korenie,
100 g šunky alebo údeného mäsa, lyžica sterilizovaného hrášku,
strúhanka, olej
Polovicu
kurčaťa uvaríme v osolenej vode so zeleninou. Z masla a múky
pripravíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom a povaríme do
hustoty kaše. Do odstavenej vmiešame 2 žĺtky, korenie, na kocky
pokrájanú šunku, odkvapkaný hrášok, na malé kocky pokrájané
mäso a z pŕs a ostatné kostí zbavené pomleté mäso. Z hmoty
tvarujeme krokety, obaľujeme ich v rozšľahanom bielku a strúhanke
a vyprážame na oleji do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou,
so špenátom alebo inou dusenou zeleninou, či zeleninovým šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára