piatok 30. septembra 2016

Kuracia roláda

300 g vykosteného kuracieho mäsa, 300 g postrúhaného údeného syra, 50 g bryndze, 50 g mäkkého syra, 50 g rastlinného ruku, 3 – 4 mladé cibuľky, 1 väčšiu sterilizovanú uhorku, petržlenovú vňať, mleté biele korenie, 150 ml hustého kečupu, 1 plnú lyžičku želatíny.
Postrúhaný syr zabalíme do alobalu, vložíme do horúcej vody a necháme roztopiť. Ešte teplý ho rozvaľkáme (na alobale) do tvaru obdĺžnika. Mäso uvaríme a pomelieme. Želatínu dáme napučať do vlažnej vody. Tuk, mäkký syr a bryndzu dobre vymiešame. Pridáme pokrájanú uhorku a cibuľky, napučanú želatínu, pomleté mäso, kečup a posekanú petržlenovú vňať. Okoreníme, ak treba osolíme a dobre zmiešame. Na rozvaľkaný syr rozotrieme mäsovú plnku, pomocou alobalu zvinieme roládu, konce trochu pritlačíme. Dáme na pár hodín do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na kolieska. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára