300
g vykosteného kuracieho mäsa, 300 g postrúhaného údeného syra,
50 g bryndze, 50 g mäkkého syra, 50 g rastlinného ruku, 3 – 4
mladé cibuľky, 1 väčšiu sterilizovanú uhorku, petržlenovú
vňať, mleté biele korenie, 150 ml hustého kečupu, 1 plnú
lyžičku želatíny.
Postrúhaný
syr zabalíme do alobalu, vložíme do horúcej vody a necháme
roztopiť. Ešte teplý ho rozvaľkáme (na alobale) do tvaru
obdĺžnika. Mäso uvaríme a pomelieme. Želatínu dáme napučať
do vlažnej vody. Tuk, mäkký syr a bryndzu dobre vymiešame.
Pridáme pokrájanú uhorku a cibuľky, napučanú želatínu,
pomleté mäso, kečup a posekanú petržlenovú vňať. Okoreníme,
ak treba osolíme a dobre zmiešame. Na rozvaľkaný syr rozotrieme
mäsovú plnku, pomocou alobalu zvinieme roládu, konce trochu
pritlačíme. Dáme na pár hodín do chladničky stuhnúť. Pred
podávaním pokrájame na kolieska.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára