utorok 27. septembra 2016

Ohnivé kurča z orientu

100 g údenej slaniny, 1 kurča alebo 4 kuracie stehná, soľ, mleté čierne korenie, 2 červené zeleninové papriky, 2 zelené zeleninové papriky, 1 cibuľa, 3-4 štipľavé papričky, 100 g mrkvy, 50 g zelenej fazuľky, 100 g šampiňónov, 1 bobkový list, hydinový vývar, 4 rajčiaky, 2 strúčiky cesnaku.
Údenú slaninu pokrájame na malé kocky a rozpražíme. Keď slanina pustí masť, vložíme rozporciované kurča a prudko opražíme zo všetkých strán. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením, pridáme pokrájané červené a zelené papriky bez jadrovníkov, cibuľu posekanú nadrobno, posekané štipľavé papričky, očistenú a pokrájanú mrkvu, zelenú fazuľku, pokrájané šampiňóny a bobkový list. Všetko podlejeme vývarom, prikryjeme a udusíme do mäkka. Nakoniec pridáme pokrájané olúpané rajčiaky, cesnak rozotretý so soľou a krátko podusíme. Podávame s bielym chlebom alebo so sendvičom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára