1
kurča, soľ, čierne korenie, 1 kyslá pochúťková smotana, 1
lyžička horčice, 1 lyžica solamylu, 200 g údeného tvrdého
syra, 1,5 dl bieleho vína, maslo, olej
Kurča
rozporciujeme. Na panvicu dáme maslo a olej, na ktorom opražíme
kurča. Pridáme čierne korenie, soľ. Trochu podusíme. Ak je kurča
mäkké, vyberieme ho z panvice a dáme ho na pekáč. Do výpeku
dáme solamyl rozmiešaný v bielom víne, pridáme nastrúhaný syr,
necháme syr trochu roztopiť a nakoniec pridáme smotanu zmiešanú
s horčicou, všetko zamiešame a túto zmes nalejeme na kurča,
ktoré sme dali na pekáč a necháme v rúre zapiecť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára