2
lyžice instantných sójových kúskov (sójové mäso), soľ, mleté
čierne korenie, 1 lyžičku solamylu, 1 liter zeleninového bujónu
(2 kocky), 1 mrkvu, 10 g čiernych alebo iných sušených húb, 100
g hlávkovej kapusty, 2 lyžičky sójovej omáčky, 2 lyžice octu,
5 lyžičiek vody, glutasol, 2 žĺtky, štvrť lyžičky štipľavej
mletej červenej papriky.
Sójové
kúsky uvaríme podľa návodu v osolenej a okorenenej vode. Necháme
ich vychladnúť, vyžmýkame ich a zmiešame so solamylom.
Zeleninový vývar privedieme do varu, sójové mäso, postrúhanú
mrkvu, vopred namočené huby, kapustu pokrájanú na rezance a
prudko varíme 3 minúty (zelenina musí zostať surová). Primiešame
sójovú omáčku, mleté čierne korenie, ocot, vodu a glutasol.
Žĺtky rozšľaháme a vlejeme do polievky. Pridáme štipľavú
papriku a povaríme 1 minútu. Podľa potreby dosolíme a dochutíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára