piatok 30. septembra 2016

Pekingská ostro kyslá polievka – vegetariánska

2 lyžice instantných sójových kúskov (sójové mäso), soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžičku solamylu, 1 liter zeleninového bujónu (2 kocky), 1 mrkvu, 10 g čiernych alebo iných sušených húb, 100 g hlávkovej kapusty, 2 lyžičky sójovej omáčky, 2 lyžice octu, 5 lyžičiek vody, glutasol, 2 žĺtky, štvrť lyžičky štipľavej mletej červenej papriky.
Sójové kúsky uvaríme podľa návodu v osolenej a okorenenej vode. Necháme ich vychladnúť, vyžmýkame ich a zmiešame so solamylom. Zeleninový vývar privedieme do varu, sójové mäso, postrúhanú mrkvu, vopred namočené huby, kapustu pokrájanú na rezance a prudko varíme 3 minúty (zelenina musí zostať surová). Primiešame sójovú omáčku, mleté čierne korenie, ocot, vodu a glutasol. Žĺtky rozšľaháme a vlejeme do polievky. Pridáme štipľavú papriku a povaríme 1 minútu. Podľa potreby dosolíme a dochutíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára