600
g zemiakov, 250 ml smotany, 1 cibuľa, 40 g hladkej múky, 40 g
masti, 2 bobkové listy, ocot, cukor, soľ.
Zemiaky
umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska. Vložíme do osolenej
vriacej vody spolu s bobkovými listami. Prikryjeme a uvaríme. Z
masti, hladkej múky a nastrúhanej cibule pripravíme bledú
zápražku, ktorú zalejeme vychladnutou vodou z uvarených zemiakov
a chvílu povaríme. Takto pripravenú zápražku prilejeme k
zemiakom a spolu ešte krátko povaríme. Nakoniec pridáme smotanu a
podľa chuti dochutíme trochou octu a cukru. Pred podávaním môžeme
posypať aj nadrobno nasekanou pažítkou alebo nadrobno nasekaným
zeleným kôprom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára