700
g hladkej múky., 15 g droždia., 2 vajcia., 50 g masla., 100 g
práškového cukru., 3 dcl mlieka., soľ., 300 g sušených
sliviek.,
Posýpka
– 4 dcl mlieka., 100 g medu., 80 g masla 80 g práškového cukru.,
120 g maku.
Z
preosiatej múky., droždia, vajec, masla, cukru, mlieka a soli
vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto
rozvaľkáme na väčší plát, ktorý pokrájame na malé štvorce.
Do každého štvorca vložíme pripravenú slivku, zabalíme,
poukladáme na vymastený plech vedľa seba a pomaly upečieme.
Upečené a vychladnuté pupáky dáme do misy, obaríme vriacim
mliekom premiešame s medom, polejeme roztopeným maslom a posypeme
cukrom, poprehadzujeme, posypeme mletým makom a necháme chvíľu
presiaknuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára