utorok 27. septembra 2016

Pupáky

700 g hladkej múky., 15 g droždia., 2 vajcia., 50 g masla., 100 g práškového cukru., 3 dcl mlieka., soľ., 300 g sušených sliviek.,
Posýpka – 4 dcl mlieka., 100 g medu., 80 g masla 80 g práškového cukru., 120 g maku.

Z preosiatej múky., droždia, vajec, masla, cukru, mlieka a soli vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na väčší plát, ktorý pokrájame na malé štvorce. Do každého štvorca vložíme pripravenú slivku, zabalíme, poukladáme na vymastený plech vedľa seba a pomaly upečieme. Upečené a vychladnuté pupáky dáme do misy, obaríme vriacim mliekom premiešame s medom, polejeme roztopeným maslom a posypeme cukrom, poprehadzujeme, posypeme mletým makom a necháme chvíľu presiaknuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára