utorok 27. septembra 2016

Thajské kuracie krídelka

12 kuracích krídel, 4 strúčiky cesnaku, 4 zrniečka čierneho korenia, 15 g koreňa koriandra, 1 lyžica čerstvého zázvoru, 1,5 lyžice rybacej omáčky, 3 lyžice sójovej omáčky, 3 lyžice medu, 2 lyžice posekaných koriandrových lístkov, 2 jarné cibuľky
V mažiari spracujeme cesnak, čierne korenie, koreň koriandra a zázvor na pastu, ku ktorej pridáme rybaciu i sójovú omáčku a med, zmiešame. V tejto marináde namáčame umyté a dosucha vyutierané kuracie krídla. Poukladané v mise ich odložíme na 24 hodín do chladu. Potom krídla uložíme do pekáča, zalejeme zvyškom marinády a pečieme asi hodinu, pričom ich občas polievame. Servírujeme posypané koriandrom a pozdĺžne nakrájanou cibuľkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára