1
sliepka, 250 ml smotany, 1 žĺtok, 150 g koreňovej zeleniny (mrkva,
petržlen, zeler), 1 cibuľa, 2 lyžice oleja, 30 g hladkej múky,
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať, muškátový
oriešok, čierne korenie, soľ.
Sliepku
vložíme do studenej osolenej vody. Pridáme očistenú nakrájanú
koreňovú zeleninu, olúpanú cibuľu a čierne korenie. Uvaríme
domäkka a rozporcujeme. Na oleji opražíme hladkú múku, zalejeme
časťou vychladnutého precedeného vývaru a asi 20 minút
povaríme. Okoreníme mletým muškátovým orieškom, pridáme
smotanu a rozšľahaný žĺtok. Nakoniec dochutíme zelenou
petržlenovou vňaťou. Do pripravenej omáčky nastrúhame alebo
nadrobno nasekáme uvarenú koreňovú zeleninu a vložíme porcie
uvarenej sliepky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára