1
kurča, soľ, mleté čierne korenie, 3 lyžice kečupu, 80 g údenej
slaniny, 80 g tvrdého syra, 80 g cibule, 80 g kapie, 40 g oleja, 50
g masla.
Kurča
umyjeme a rozdelíme na porcie, ktoré osolíme a okoreníme. Do
pekáča vložíme väčší kus alobalu tak, aby z neho prečnieval.
Z alobalu vytvoríme korýtko, do ktorého vložíme porcie kurčaťa,
pokvapkáme ich kečupom a poprekladáme striedavo plátkami údenej
slaniny, syra, kolieskami cibule a kúskami kapie. Všetko pokvapkáme
olejom a obložíme kúskami masla. Alobal potom dobre uzavrieme. Po
40 minútach pečenia alobal otvoríme, pokvapkáme vypečenou šťavou
a pečieme dovtedy, kým sa nevytvorí na povrchu pekná zlatistá
kôrka. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára