200
g polohrubej múky., vajce., 60 g masla., 2 vanilínové cukry., 20 g
droždia., 100 ml mlieka.,
Orechová
plnka – 100 g mletých orechov., 50 g práškového cukru.,
Ozdobenie
– slivkový lekvár., orechy., hrozienka.
Pripravíme
si kvások zmiešaním droždia, lyžice cukru a vlažného mlieka a
necháme vykysnúť. Na dosku dáme múku a cukor, roztopené vlažné
mlieko, vajce vanilínový cukor, pridáme kvások a cesto dôkladne
vypracujeme. Preložíme do väčšej misy, prikryjeme a dáme na
teplé miesto vykysnúť. Vykysnuté cesto ešte raz premiesime a
vyvaľkáme do okrúhleho tvaru. Na takto pripravené cesto dáme od
okraja plnky. Do prostriedka nastriekame slivkový lekvár. Koláč
potom ešte raz ľubovoľne ozdobíme orieškami a hrozienkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára