pondelok 26. septembra 2016

Šaláty podľa Popolušky

1. Hrášok, kukurica, paprika narezaná na prúžky a na kocky pokrájané neošúpané jablká a zalejeme nálevom. Nálev – ocot, olej, postrúhanú cibuľu, kečup, soľ, petržlenová vňať.
2. Šalátové listy, kukurica, uhorky narezané na kocky, paradajky narezané na mesiačiky, cibuľa nakrájame na prúžky, 1 citrón, soľ, petržlenová vňať, jogurt. Zľahka premiešame.
3. Šopský šalát – uhorky nakrájané na kocky, paradajky, paprika, cibuľa, cesnak, olej, ocot, syr Feta (na kocky narežeme alebo nastrúhame). Zmiešame.
4. Mrkva, orechy, med, citrón, citrónová kôra. Jemne premiešame.
5. Mrkva, strúhané jablká (neolúpané), hrozienka, citrón, med. Jemne premiešame a necháme chvíľu odstáť aby sa chute spojili.
6. Paradajky, majonéza, jogurt, horčica, kôpor, soľ. Zľahka premiešame a servírujeme.
7. Kapusta, jablká, mrkva, hrozienka, citrón, cukor, soľ, citrónová kôra. Premiešame a necháme kus odstáť.
8. Karfiol, jablká – polejeme citrónovou šťavou aby nestmavli, smotana, med, soľ, posypať posekanými orechmi.
9. Hlávkový šalát, paradajky, cibuľa, jogurt zmiešame s kečupom a cibuľou, soľ, citrón, horčica. Jemne premiešame.
10. Cvikla malé hlavičky alebo pokrájaná na drobné kúsky, karfiol, cibuľa, kmín, soľ, citrón.
11. Banány, hrušky, jablká, citrón, majonéza alebo biely jogurt, vločky.
12. Jablká, citrón, orechy, šalátové listy, šľahačková smotana, 4 PL paradajkový pretlak, soľ, cukor, horčica. Zľahka premiešame a podávame na tanieroch.
13. Jablká, marhule, ríbezle, cukor, citrón. Pre mlsné jazýčky pridáme biely jogurt, med alebo práškový cukor.
14. Banány, pomaranče, jablká, cukor, orechy. Premiešame a podávame.
15. Jablká, mrkva, pomaranče alebo citronovú šťavu, cukor.
16. Jablká (postrúhané), cesnak, citrón, olej, mletá rasca. Jemne premiešame.

Hrášok a kukurica z konzervy, zelenina a ovocie najlepšie čerstvé, olivový olej, orechy posekať a využijeme vlastnú chuť a fantáziu! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára