1
vyšľahané vajce, 4 lyžice mlieka, 270 g hladkej múky, 2 lyžičky
sušeného droždia, 4 lyžice vody, 30 g stopenej bravčovej masti,
50 g cukru, pol čajovej lyžičky soli.
Plnka:
30 g nasekaných vlašských orechov, 100 g sladkej sójovej pasty, 1
lyžica stopenej bravčovej masti, 20 g cukru.
Mlieko
privedieme takmer do varu. Vmiešame cukor, soľ a stopenú bravčovú
masť. Mierne ochladíme. Teplú vodu a droždie vložíme do misky a
miešaním spojíme. Prilejeme vlažnú mliečnu zmes, vyšľahané
vajce a 220 g múky a miešame dohladka. Pridáme zvyšujúcu múku a
vymiesime cesto. Vyklopíme ho na dobre pomúčenú dosku a
vypracujeme až je hladké a pružné. Preložíme ho do vymastenej
misy, potrieme olejom a prikryjeme. Necháme ho na teplom mieste
vykysnúť, až zdvojnásobí svoj objem.
Plnka
– Prísady do plnky zohrievame na panvici asi 6 minút, až sú
hladké a lesklé. Odstavíme ich z plameňa a vychladíme. Plnku
rozdelíme na 14 dielov. Vykysnuté cesto znovu asi 2 minúty miesime
a potom ho rozdelíme tiež na 14 kúskov. Z každého vyvaľkáme
hrušie pagáčiky s priemerom asi 10 cm.
Pomocou
jedacích paličiek vyznačíme na každom pagáčiku štvrtiny.
Pozdĺž značiek pagáčiky narežeme do tretiny stredu. Do stredu
cesta umiestnime dávku plnky a narezané konce zložíme tak, aby sa
uprostred stretli a utvorili ružicu. Zabezpečíme ju tak, že konce
cesta spojíme dokopy. Na spojené konce položíme kus namastenej
fólie a bochníčky položíme na vymastený plech. Potrieme ich
trochou mlieka. Pečieme ich asi 20 až 25 minút pri teplote 190°C.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára