piatok 30. septembra 2016

Rímska pizza

250 g tuniaka v oleji, 1 pohár sardelových rezov, 2 vajcia uvarené natvrdo, 200 g nastrúhaného syra, malá konzerva šampiňónov, 2 lyžice masla (alebo tuku), 20 čiernych olív, 8 zelených feferoniek, konzerva olúpaných paradajok, 8 paradajok, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, krehké cesto, zväzok petržlenovej vňate, trochu vegety, mleté čierne korenie, soľ.
Maslo rozpálime v hrnci a opražíme v ňom do sklovita cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridáme strúčiky cesnaku rozotreté so soľou a krátko opražíme. Potom pridáme olúpané paradajky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a vegetou a spolu varíme, až kým nevznikne hustá omáčka. Paradajky olúpeme a nakrájame na plátky. Tuniaka, sardelové rezy a šampiňóny necháme dobre odkvapkať. Pripravíme si olivy, vajcia olúpeme a nakrájame na kolieska a feferónky umyjeme. Cesto vyvaľkáme, rozdelíme do 4 vymastených foriem na pizzu a rovnomerne naň rozložíme prísady. Posypeme syrom, vložíme do rúry predhriatej na 200° C a pečieme asi 15 až 20 minút. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára