250
g tuniaka v oleji, 1 pohár sardelových rezov, 2 vajcia uvarené
natvrdo, 200 g nastrúhaného syra, malá konzerva šampiňónov, 2
lyžice masla (alebo tuku), 20 čiernych olív, 8 zelených
feferoniek, konzerva olúpaných paradajok, 8 paradajok, 2 cibule, 2
strúčiky cesnaku, krehké cesto, zväzok petržlenovej vňate,
trochu vegety, mleté čierne korenie, soľ.
Maslo
rozpálime v hrnci a opražíme v ňom do sklovita cibuľu nakrájanú
nadrobno. Pridáme strúčiky cesnaku rozotreté so soľou a krátko
opražíme. Potom pridáme olúpané paradajky, osolíme, okoreníme
mletým čiernym korením a vegetou a spolu varíme, až kým
nevznikne hustá omáčka. Paradajky olúpeme a nakrájame na plátky.
Tuniaka, sardelové rezy a šampiňóny necháme dobre odkvapkať.
Pripravíme si olivy, vajcia olúpeme a nakrájame na kolieska a
feferónky umyjeme. Cesto vyvaľkáme, rozdelíme do 4 vymastených
foriem na pizzu a rovnomerne naň rozložíme prísady. Posypeme
syrom, vložíme do rúry predhriatej na 200° C a pečieme asi
15 až 20 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára