utorok 27. septembra 2016

Indický šalát

300 g vareného kuracieho mäsa., 2 jablká., petržlenovú vňať.,
Zálievka – 100 g hrozienok., 1/2 pohára bieleho vína., 1 jablko., 1 žĺtok., 1 dl oleja., 250 g bieleho jogurtu., horčicu., pol lyžičky karí korenia.,
Niekoľko hodín pred samotnou prípravou šalátu hrozienka namočíme do bieleho vína. Kuracie mäso a olúpané jablko nakrájame na kocky a zmiešame.

Príprava zálievky – Žĺtok vyšľaháme s horčicou. Za stáleho miešania pridávame po kvapkách olej a miešame dovtedy, kým sa nevytvorí hladká majonéza. Potom pridáme jogurt, karí korenie a hrozienka. Nalejeme na šalát, ozdobíme pokrájanou petržlenovou vňaťou a podávame. Šalát je v letných mesiacoch vhodný aj ako hlavné jedlo. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára