300
g vareného kuracieho mäsa., 2 jablká., petržlenovú vňať.,
Zálievka
– 100 g hrozienok., 1/2 pohára bieleho vína., 1 jablko., 1
žĺtok., 1 dl oleja., 250 g bieleho jogurtu., horčicu., pol lyžičky
karí korenia.,
Niekoľko
hodín pred samotnou prípravou šalátu hrozienka namočíme do
bieleho vína. Kuracie mäso a olúpané jablko nakrájame na kocky a
zmiešame.
Príprava
zálievky – Žĺtok vyšľaháme s horčicou. Za stáleho miešania
pridávame po kvapkách olej a miešame dovtedy, kým sa nevytvorí
hladká majonéza. Potom pridáme jogurt, karí korenie a hrozienka.
Nalejeme na šalát, ozdobíme pokrájanou petržlenovou vňaťou a
podávame. Šalát je v letných mesiacoch vhodný aj ako hlavné
jedlo.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára