pondelok 26. septembra 2016

Sacherova torta

140 g masla., 140 g čokolády., 140 g práškového cukru., 6 vajec., 120 g hladkej múky., višňový alebo ríbezľový lekvár., maslo a múku na vymastenie formy.
Poleva – 100 g jemného kryštálového cukru., 20 g kakaa., 50 g masla
Maslo vymiešame s tekutou čokoládou a postupne pridáme žĺtky. Dôkladne vymiešame do peny. Šesť bielkov vyšľaháme na tuhý sneh. Bielky vmiešame do žĺtkovej zmesi a postupne primiešame múku. Pečieme vo vymastenej a vysypanej forme pri teplote 180°C asi hodinu. Vyberieme a necháme vychladnúť. Potrieme lekvárom a polejeme plevou. Dáme stuhnúť, ale nie do chladničky.
Poleva – maslo dôkladne vymiešame s kakaom, cukor uvaríme na nitku a pridáme do hmoty. Ihneď polejeme.

Cukor uvaríme na nitku – cukor dáme do kastrólika s troškou vody a uvaríme na hustú hmotu, ako med. Stále miešame, kým sa nebude ťahať. Nesmie kvapkať, alebo sa trhať. Keby sme do kastrólika nedali trošku vody, vznikol by karamel!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára