600
g bravčového mäsa (stehno alebo krkovička)., soľ., 2 vajcia., 2
lyžice solamylu.,
olej., cibuľa., 2 strúčiky cesnaku., 50 g šampiňónov., 3
kapie., pór., 100 g zelenej fazuľky., 5é g zeleru., 2 väčšie
zemiaky., štvrť lyžičky chilli korenia., zelená petržlenová
vňať.
Nálev
– 4 lyžice mäsového vývaru., 2 lyžice sójovej omáčky., 2
lyžice dezertného vína., cukor., soľ., lyžica solamylu.
Mäso
pokrájame na kocky, osolíme, premiešame s rozšľahanými vajciami
a so solamylom rozmiešaným
v troche vody, opečieme, opečieme za stáleho miešania na oleji do
hneda a opečené mäso odložíme do tepla . Do oleja pridáme
cibuľu pokrájanú nadrobno, rozotrený cesnak, očistené pokrájané
huby, očistenú kápiu pokrájanú
na kolieska a očistený pór takisto pokrájaný na kolieska. Všetko
spolu podusíme, primiešame opečené mäso, predvarenú zelenú
fazuľku pokrájanú na kúsky, predvarený pokrájaný zeler,
očistené pokrájané zemiaky a dodusíme. Nakoniec dochutíme
chilli korením, posypeme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou
nadrobno a zalejeme nálevom, ktorý si pripravíme zmiešaním
uvedených surovín. Chop-sueymôžeme
takisto pripraviť aj z hydinového mäsa.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára