500
g múky, 1 vajce, 2 lyžice oleja, 50 g masla, voda, 1 čajová
lyžička soli.
Plnka
– 200 ml kyslej smotany, 3 vajcia, 4 lyžice kukuričnej múky, 500
g tvarohu, 300 g nastrúhanej tekvice.
Poleva
– 200 ml kyslej smotany, 1 vajce.
Tekvicu
nastrúhame, osolíme a pol hodiny necháme stáť. Šťavu, ktorá
vytečie, zlejeme a tekvicu zmiešame s tvarohom, kyslou smotanou,
vajcami a kukuričnou múkou. Do preosiatej múky pridáme vajce,
olej a soľ. Prilejeme trochu vody a vypracujeme cesto. Zamiesené
cesto natenko vyvaľkáme. Potrieme ho plnkou a zvinieme. Závin dáme
na plech vymastený maslom, navrch rozhodíme niekoľko kúskov masla
a pri teplote 180° C pečieme asi 10 minút. Vyberieme, polejeme
zmesou zo žĺtka a kyslej smotany a upečieme do zlatohneda. Závin
podávame teplý.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára