10
uvarených zemiakov,1 kg premytej kyslej kapusty, cibuľa,huby –
dubáky, suchohríby, šampiňóny, mleté čierne korenie, kečup,
soľ, nastrúhaný syr
Zemiaky
vložíme variť v šupke. Hríby udusíme na cibuľke. Nakrájame si
cibuľku na drobné kocky a smažíme do ružova. Umyjeme kyslú
kapustu – čím ju zbavíme kyslosti. Potom ju vložíme na cibuľu,
osolíme, okoreníme, môžeme pridať vegetu, mletú rascu a dusíme
20 minút.Na vymastený pekáč ukladáme: zemiaky nakrájané na
kolieska,vrstvu udusenej kyslej kapusty, udusené hríby, kečup, a
znovu tie isté vrstvy ešte raz.Takto naplnený pekáč vložíme
asi na 30 minút do rúry vyhriatej na 250 °C a pe čieme. Pred
dopečením zasypeme strúhaným syrom a znovu vložíme do rúry,
aby sa nám syr trošku pripiekol a roztiekol.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára