500
g v šupke uvarených zemiakov,150 g hrubej múky,50 g krupice,
vajce, soľ, slanina,cibuľa
plnka
: 300 g kyslej kapusty, 50 g masla,300 g klobásy alebo vareného
údeného mäsa,strúčik cesnaku,mleté čierne korenie,soľ
Kapustu
vyžmýkame a na podusíme na masle. Pridáme prelisovaný cesnak,
osolíme, okoreníme. Klobásu alebo mäso pomelieme a vmiešame do
kapusty. Zemiaky ošúpeme, prelisujeme a s múkou, krupicou, soľou
a vajcom vypracujeme cesto. Zemiakové cesto vyvaľkáme na obdĺžnik
hrúbky 1 cm. Naň rozotrieme plnku a zvinieme. Závin zabalíme do
vlhkého obrúska, konce dobre zviažeme špagátom a vo vode vo
väčšej nádobe 30 min varíme.Potom závin vybalíme z obrúska,
režeme na plátky asi 2 cm hrubé.Podávame poliate rozpraženou
slaninou s cibuľou a zeleninovým šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára