väčšie
šampiňóny, soľ, mleté čierne korenie, topený syr, smotana,
strúhaný syr, mäkká saláma, zemiaky uvarené v šupke, cibuľa,
olej
Klobúčiky
šampiňónov odrežeme od vrchnej šupky a vnútornú časť z nich
vydlabeme. Posolíme ich a okoreníme mletým čiernym korením.
Nadrobno pokrájanú cibuľu opečieme na oleji spolu s vybratou
časťou šampiňónov. Odstavíme a necháme chvíľu vychladnúť.
Pridáme pokrájanú mäkkú salámu, topený syr a spolu premiešame.
Touto zmesou naplníme klobúčiky šampiňónov. Na vymastený pekáč
uložíme na plátky pokrájané zemiaky, posolíme ich a posypeme
nastrúhaným syrom. Pridáme naplnené šampiňóny a vrchnú časť
šampiňónov zalejeme zmesou zmiešanou z kyslej smotany a
nastrúhaného tvrdého syra. Potom ich vložíme zapiecť do
vyhriatej rúry.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára