sobota 3. septembra 2016

Závitky z muflónieho mäsa

600 g stehna z muflóna, soľ, mleté čierne korenie a nové korenie, horčica, 40 g cibule, 2 kyslé uhorky, 50 g údenej slaniny, 50 g masti, 60 g cibule, lyžička červenej papriky, 10 g hladkej múky, 1 dl červeného vína
Odležané mäso z mladého muflóna umyjeme a pokrájame na rezne. Naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, pridáme pokrájanú cibuľu, posekané uhorky, slaninu, zabalíme a previažeme bielou niťou. Na masti speníme nadrobno posekanú cibuľu, primiešame papriku, vložíme závitky, osolíme a prikryté pomaly dusíme. Z udusených závitkov odstránime niť, šťavu zaprášime múkou, prilejeme víno, vložíme naspäť závitky a necháme zovrieť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára