600
g stehna z muflóna, soľ, 50 g masti, 100 g cibule, bobkový list,
byľka rozmarínu, kúsok citrónovej kôry, 2 strúčiky cesnaku,
lyžica octu, 10 g hladkej múky, 2 dl kyslej smotany
Dobre
odležané, umyté mäso z muflóna osolíme. Na masti speníme
nadrobno posekanú cibuľu, vložíme mäso a zo všetkých strán
opečieme. Potom pridáme bobkový list, rozmarín, postrúhanú
citrónovú kôru, pretlačený cesnak, ocot a pomaly dusíme.
Upečieme dočervena, vyberieme a pokrájame na plátky. Šťavu
zahustíme múkou, prilejeme kyslú smotanu, povaríme a
prepasírujeme. Omáčkou polejeme pokrájané mäso.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára