sobota 3. septembra 2016

Muflónie mäso so smotanou

600 g stehna z muflóna, soľ, 50 g masti, 100 g cibule, bobkový list, byľka rozmarínu, kúsok citrónovej kôry, 2 strúčiky cesnaku, lyžica octu, 10 g hladkej múky, 2 dl kyslej smotany
Dobre odležané, umyté mäso z muflóna osolíme. Na masti speníme nadrobno posekanú cibuľu, vložíme mäso a zo všetkých strán opečieme. Potom pridáme bobkový list, rozmarín, postrúhanú citrónovú kôru, pretlačený cesnak, ocot a pomaly dusíme. Upečieme dočervena, vyberieme a pokrájame na plátky. Šťavu zahustíme múkou, prilejeme kyslú smotanu, povaríme a prepasírujeme. Omáčkou polejeme pokrájané mäso.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára