zajačí
chrbát, cibuľa, 60 g oleja, koreňová zelenina, bobkový list, 5
byliek tymianu, celé čierne a nové korenie, 8 borievok, 5 lyžíc
madeirského vína, cukor, 100 g šunky, mäsový vývar
Chrbát
mladého zajaca pokrájame na rezne. Naklepeme, osolíme, okoreníme
a natrieme strúhanou cibuľou. Prudko opečieme na oleji. Kostru
chrbta dáme dusiť na olej, pridáme zeleninu, bobkový list,
tymian, borievky a celé čierne a nové korenie. Zalejeme vývarom a
hodinu dusíme. Šťavu zahustíme zápražkou, zafarbíme
skaramelizovaným cukrom a pridáme niekoľko lyžíc madeirského
vína. Na oleji opečené rezne zalejeme omáčkou a ozdobíme
plátkami opečenej šunky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára