sobota 3. septembra 2016

Zajačie rezne

zajačí chrbát, cibuľa, 60 g oleja, koreňová zelenina, bobkový list, 5 byliek tymianu, celé čierne a nové korenie, 8 borievok, 5 lyžíc madeirského vína, cukor, 100 g šunky, mäsový vývar
Chrbát mladého zajaca pokrájame na rezne. Naklepeme, osolíme, okoreníme a natrieme strúhanou cibuľou. Prudko opečieme na oleji. Kostru chrbta dáme dusiť na olej, pridáme zeleninu, bobkový list, tymian, borievky a celé čierne a nové korenie. Zalejeme vývarom a hodinu dusíme. Šťavu zahustíme zápražkou, zafarbíme skaramelizovaným cukrom a pridáme niekoľko lyžíc madeirského vína. Na oleji opečené rezne zalejeme omáčkou a ozdobíme plátkami opečenej šunky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára