sobota 3. septembra 2016

Králik podla lesnika

králik, 200 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 3 dl oleja, 250 g koreňovej zeleniny, worcesterská omáčka, hrsť sušených húb, 1 dl vína, hladká múka, horčica, mäsový vývar
Očisteného králika vyberieme z moridla a osušíme. Prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a dáme do pekáča. Polejeme olejom, pridáme koreňovú zeleninu, pokvapkáme worcesterskou omáčkou, pridáme huby, podlejeme vývarom a dáme piecť. Upečeného králika rozštvrtíme a poukladáme na misu. Šťavu so zeleninou a hubami rozmixujeme spolu s lyžicou horčice, vínom a lyžicou múky. Povaríme a omáčkou zalejeme mäso.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára