predná
časť zajaca, pečeň a srdce, 300 g bravčového mäsa, 3 žemle,
cibuľa, mleté čierne korenie, soľ, citrónová kôra a šťava,
100 g údenej slaniny, vajce, strúhanka, 2,5 dl smotany, lyžica
múky, cukor, horčica, 0,5 dl bieleho vína, tuk, mäsový vývar
Zo
zajačieho predku, ktorý bol 2 hodiny vo vode, odstránime blany.
Spolu so zajačou pečeňou, srdcom, bravčovým mäsom a namočenými
žemľami zomelieme. Pridáme dočervena opraženú cibuľu, mleté
čierne korenie, soľ, strúhanú citrónovú kôru, slaninu
nakrájanú na kocky, čerstvé vajce a všetko dobre premiešame.
Podľa potreby zahustíme strúhakou. Zmes vyformujeme do tvaru
dlhého valčeka, ktorý pečieme hodinu na dobre vymastenom pekáči.
Pri pečení podlievame vývarom. Hotovú sekanú vyberieme a šťavu
zahustíme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali lyžicu múky.
Pridáme citrónovú šťavu, trochu horčice, kocku cukru a biele
víno. Dobre povaríme a precedíme na sekanú.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára