sobota 3. septembra 2016

Zajačia sekaná na smotane

predná časť zajaca, pečeň a srdce, 300 g bravčového mäsa, 3 žemle, cibuľa, mleté čierne korenie, soľ, citrónová kôra a šťava, 100 g údenej slaniny, vajce, strúhanka, 2,5 dl smotany, lyžica múky, cukor, horčica, 0,5 dl bieleho vína, tuk, mäsový vývar
Zo zajačieho predku, ktorý bol 2 hodiny vo vode, odstránime blany. Spolu so zajačou pečeňou, srdcom, bravčovým mäsom a namočenými žemľami zomelieme. Pridáme dočervena opraženú cibuľu, mleté čierne korenie, soľ, strúhanú citrónovú kôru, slaninu nakrájanú na kocky, čerstvé vajce a všetko dobre premiešame. Podľa potreby zahustíme strúhakou. Zmes vyformujeme do tvaru dlhého valčeka, ktorý pečieme hodinu na dobre vymastenom pekáči. Pri pečení podlievame vývarom. Hotovú sekanú vyberieme a šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali lyžicu múky. Pridáme citrónovú šťavu, trochu horčice, kocku cukru a biele víno. Dobre povaríme a precedíme na sekanú.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára