zajac,
50 g údenej slaniny, 50 g masti, cibuľa, 250 g koreňovej zeleniny,
celé čierne a nové korenie, soľ, tymian, bobkový list, hladká
múka, kyslá smotana, lyžička horčice
Mäso
odblaníme, pokrájame, osolíme a prešpikujeme slaninou. Cibuľu
speníme na masti, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu,
opečieme, vložíme mäso, čierne a nové korenie, tymian, bobkový
list, zalejeme vývarom a dáme piecť do rúry. Upečené mäso
pokrájame a uložíme na misu. Šťavu precedíme, odstránime
korenie a bobkový list. Zeleninu rozmixujeme. Kyslú smotanu
rozhabarkujeme s múkou a horčicou, nalejeme na zeleninu a povaríme.
Touto omáčkou polejeme mäso.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára