sobota 3. septembra 2016

Zajac nakyslo

zajac, 50 g údenej slaniny, 50 g masti, cibuľa, 250 g koreňovej zeleniny, celé čierne a nové korenie, soľ, tymian, bobkový list, hladká múka, kyslá smotana, lyžička horčice
Mäso odblaníme, pokrájame, osolíme a prešpikujeme slaninou. Cibuľu speníme na masti, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, opečieme, vložíme mäso, čierne a nové korenie, tymian, bobkový list, zalejeme vývarom a dáme piecť do rúry. Upečené mäso pokrájame a uložíme na misu. Šťavu precedíme, odstránime korenie a bobkový list. Zeleninu rozmixujeme. Kyslú smotanu rozhabarkujeme s múkou a horčicou, nalejeme na zeleninu a povaríme. Touto omáčkou polejeme mäso.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára