sobota 3. septembra 2016

Zajac načierno

zajac, tuk, cibuľa, celé čierne korenie, tymian, bobkový list, soľ, mäsový vývar, citrónová kôra, 5 lyžíc cukru, 5-6 lyžíc čierných ríbezlí, hladká múka, citrónová šťava
Odležané mäso odblaníme a rozkrájame. Na rozohriatom tuku speníme cibuľu, pridáme mäso, čierne korenie, tymian, bobkový list, soľ, citrónovú kôru, podlejeme vývarom a dusíme do zmäknutia. Z múky urobíme zápražku. Mäkké mäso vyberieme a dáme na misu. Zápražko zahustíme šťavu, prilejeme šťavu z jedného citróna, pridáme skaramelizovaný cukor, čierne ríbezle a povaríme. Hotovou omáčkou zalejeme mäso a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára