sobota 3. septembra 2016

Zajac na cibuli

zadná časť zajaca, soľ, mleté čierne korenie, 150 g údenej slaniny, 4 cibule, 6 zrniek celého čierneho korenia, 4 zrnká nového korenia, 2 dl červeného vína, tuk, mäsový vývar, hladká múka
Zadnú časť zajaca odblaníme, posolíme, okoreníme a prešpikujeme slaninou. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na rozohriatom tuku, pridáme zajačie mäso, čierne a nové korenie, podlejeme vývarom a dusíme. Mäkké mäso vyberieme, rozporciujeme a poukladáme na misu. Šťavu zahustíme lyžičkou hladkej múky, zalejeme červeným vínom a chvíľu povaríme. Takto pripravenú omáčku nalejeme na zajaca a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára