štvrtok 1. septembra 2016

Vývar z kostí

60 – 100 g teľacích alebo bravčových kostí., 60 g koreňovej zeleniny (mrkva., petržlen., zeler)., voda., soľ.,
Kosti umyjeme, posekáme na menšie kúsky, posolíme, zalejeme studenou vodou a pomaly varíme na miernom ohni. Po 2 hodinách varenia pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu a varíme ešte asi 1 hodinu (kým zelenina nezmäkne). Vývar necháme schladiť a zoberieme zvrchu všetok tuk. Precedíme ho cez jemné sitko alebo čistý kúsok plátna a použijeme ako základ na prípravu polievok a omáčok.

1 porcia 50 kJ – 12 kcal., B – 0,8 g., T – 0,1 g., S – 2,0 g.,

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára