štvrtok 1. septembra 2016

Ucha – ruská rybia polievka

1/2 kg očistených rýb, podľa možnosti viac druhov., 20 g masla., 1/2 zeleru., 1/2 petržlenu., 1/2 mrkvy., 1/2 póru., 1 cibuľu., 50 g zemiakov., bobkový list., kôpor., zrnká čierneho korenia., zelená petržlenová vňať., citrónová šťava., voda., soľ.,
Očistenú, umytú a pokrájanú cibuľu speníme spolu so zeleninou na masle., prilejeme trochu horúcej vody a podusíme. Zalejeme väčším množstvom vody, pridáme zemiaky pokrájané na drobné kocky, soľ, koreniny a povaríme 15 minút. Vložíme kúsky ryby, očistené a zbavené kože aj kostí. Dovaríme ďalších 10 minút. Do hotovej polievky po rozdelení na taniere pridáme zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno, a citrónovú šťavu.

1 porcia 1110 kJ – 263 kcal., B – 20,0 g., T – 13,0 g., S – 16, g.,

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára