1/2
kg očistených rýb, podľa možnosti viac druhov., 20 g masla., 1/2
zeleru., 1/2 petržlenu., 1/2 mrkvy., 1/2 póru., 1 cibuľu., 50 g
zemiakov., bobkový list., kôpor., zrnká čierneho korenia., zelená
petržlenová vňať., citrónová šťava., voda., soľ.,
Očistenú,
umytú a pokrájanú cibuľu speníme spolu so zeleninou na masle.,
prilejeme trochu horúcej vody a podusíme. Zalejeme väčším
množstvom vody, pridáme zemiaky pokrájané na drobné kocky, soľ,
koreniny a povaríme 15 minút. Vložíme kúsky ryby, očistené a
zbavené kože aj kostí. Dovaríme ďalších 10 minút. Do hotovej
polievky po rozdelení na taniere pridáme zelenú petržlenovú
vňať, posekanú nadrobno, a citrónovú šťavu.
1
porcia 1110 kJ – 263 kcal., B – 20,0 g., T – 13,0 g., S – 16,
g.,
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára