štvrtok 1. septembra 2016

Slepačia polievka

1/2 sliepky., 60 g koreňovej zeleniny (mrkva., zeler., petržlen)., 1/2 menšej cibule., 3 zrnká čierneho korenia., zelená petržlenová vňať., asi 1  a 1/2 l vody., soľ.,
Vypitvanú, očistenú a umytú sliepku vložíme do studenej posolenej vody a varíme. Po hodine varu vložíme očistenú a pokrájanú zeleninu a cibuľu. Varíme do mäkka spolu aspoň 2 hodiny. Vyberieme mäso, cibuľu a zrnká čierneho korenia. Mäso oddelíme od kostí a buď ho vložíme do polievky, alebo konzumujeme osobitne.

1 porcia 1340 kJ – 319 kcal., B – 13,8 g., T – 25,0 g., S – 3,6 g.,

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára