100
g kyslej kapusty., 60 g klobásy., 1/2 cibule, 5 g slnečnicového
oleja., 5 g hladkej múky., mletá sladká červená paprika., 1
strúčik cesnaku., 3 dl vývaru z mäsa alebo z kostí alebo vody.,
1 lyžica kyslej smotany., soľ.,
Do
vývaru z mäsa alebo z kostí alebo vody vložíme kyslú kapustu
pokrájanú na menšie kúsky, pridáme rascu a dobre povaríme.
Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na tuku, pridáme múku, za
stáleho miešania pražíme, pridáme mletú sladkú červenú
papriku, podlejeme vývarom alebo vodou a varíme 6 minút. Okoreníme
roztlačeným cesnakom, pridáme klobásu pokrájanú na tenké
kolieska a kyslú smotanu, podľa chuti dosolíme a krátko povaríme.
Posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno.
1
porcia 477 kJ – 114 kcal., B – 5,7 g., T – 7,3 g., S – 6,4
g.,
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára