štvrtok 1. septembra 2016

Kapustnica s klobásou

100 g kyslej kapusty., 60 g klobásy., 1/2 cibule, 5 g slnečnicového oleja., 5 g hladkej múky., mletá sladká červená paprika., 1 strúčik cesnaku., 3 dl vývaru z mäsa alebo z kostí alebo vody., 1 lyžica kyslej smotany., soľ.,
Do vývaru z mäsa alebo z kostí alebo vody vložíme kyslú kapustu pokrájanú na menšie kúsky, pridáme rascu a dobre povaríme. Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na tuku, pridáme múku, za stáleho miešania pražíme, pridáme mletú sladkú červenú papriku, podlejeme vývarom alebo vodou a varíme 6 minút. Okoreníme roztlačeným cesnakom, pridáme klobásu pokrájanú na tenké kolieska a kyslú smotanu, podľa chuti dosolíme a krátko povaríme. Posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno.

1 porcia 477 kJ – 114 kcal., B – 5,7 g., T – 7,3 g., S – 6,4 g.,

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára