150
g mladých hríbikov., kozákov alebo rýdzikov., 1 malý pór., 1
menšia mrkva., 1/8 karfiolu., 30 g kapusty., 50 g cestovín alebo
ryže., 1 lyžička masla alebo 12 dl smotany., zelená petržlenová
vňať., voda., soľ.,
Očistené
huby pokrájame a uvaríme spolu s očistenou a pokrájanou
zeleninou. Posolíme. Keď je zelenina mäkká, pridáme podľa chuti
vopred uvarenú cestovinu alebo ryžu a krátko povaríme. Zjemníme
maslom alebo smotanou. Pred podávaním pridáme zelenú petržlenovú
vňať, posekanú nadrobno.
1
porcia 561 kJ – 134 kcal., B – 4,0 g., T – 2,5 g., S – 24,0
g,
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára