štvrtok 1. septembra 2016

Polievka z húb so zeleninou

150 g mladých hríbikov., kozákov alebo rýdzikov., 1 malý pór., 1 menšia mrkva., 1/8 karfiolu., 30 g kapusty., 50 g cestovín alebo ryže., 1 lyžička masla alebo 12 dl smotany., zelená petržlenová vňať., voda., soľ.,
Očistené huby pokrájame a uvaríme spolu s očistenou a pokrájanou zeleninou. Posolíme. Keď je zelenina mäkká, pridáme podľa chuti vopred uvarenú cestovinu alebo ryžu a krátko povaríme. Zjemníme maslom alebo smotanou. Pred podávaním pridáme zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno.

1 porcia 561 kJ – 134 kcal., B – 4,0 g., T – 2,5 g., S – 24,0 g,

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára