pondelok 12. septembra 2016

Vyprážaná polenta na Scherliniho spôsob

100 g prerastenej údenej slaniny, 500 ml paradajkovej šťavy, 2 cibule, 280 g hrubej kukuričnej múky, 1 lyžica olivového oleja, tuk na vyprážanie, 500 ml okoreneného mäsového vývaru, zväzok zelenej petržlenovej vňate, zväzok bazalky, trochu cukru, soľ
Olej rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme. Zalejeme mäsovým vývarom a paradajkovou šťavou, osolíme, ochutíme cukrom a privedieme do varu. Primiešame nasekanú bazalku a zelenú petržlenovú vňať. Za stáleho miešania pomaly vsypeme kukuričnú múku a dobre povaríme. Pozor, ak dostatočne nemiešame, polenta sa pripáli!Asi za 50 minút je hotová. Má nám vzniknúť hustá kaša. Kašu vyklopíme na vymastenú pracovnú dosku, uhladíme a pevnou niťou nakrájame na plátky. Polentové plátky vypražíme v rozpálenom tuku do zlatožlta.Podávame horúce alebo studené.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára