100
g prerastenej údenej slaniny, 500 ml paradajkovej šťavy, 2 cibule,
280 g hrubej kukuričnej múky, 1 lyžica olivového oleja, tuk na
vyprážanie, 500 ml okoreneného mäsového vývaru, zväzok zelenej
petržlenovej vňate, zväzok bazalky, trochu cukru, soľ
Olej
rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na kocky.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme. Zalejeme mäsovým
vývarom a paradajkovou šťavou, osolíme, ochutíme cukrom a
privedieme do varu. Primiešame nasekanú bazalku a zelenú
petržlenovú vňať. Za stáleho miešania pomaly vsypeme kukuričnú
múku a dobre povaríme. Pozor, ak dostatočne nemiešame, polenta sa
pripáli!Asi za 50 minút je hotová. Má nám vzniknúť hustá
kaša. Kašu vyklopíme na vymastenú pracovnú dosku, uhladíme a
pevnou niťou nakrájame na plátky. Polentové plátky vypražíme v
rozpálenom tuku do zlatožlta.Podávame horúce alebo studené.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára