pondelok 12. septembra 2016

Zemiaky pasticcio

mleté jahňacie mäso, vajcia, bryndza, maslo, biele víno, paradajkový pretlak, zemiaky, nasekaná cibuľa, olej, strúhanka, mleté čierne korenie, soľ
V slanej vode uvaríme zemiaky, osušíme ich a nakrájame na 7 mm plátky. Na oleji podusíme cibuľu a mäso, pridáme paradajkový pretlak, 2 lyžice vína, korenie a osolíme. Dusíme 15 minút.Do pekáča potom kladieme vrstvu zemiakov, zalejeme polovicou zmesi a ešte raz opakujeme. Vrch zalejeme zmiešanou bryndzou, vajcom a mliekom, posypeme strúhankou a pokvapkáme maslom. Nazakryté pečieme asi 30 minút. Pred podávaním necháme chvíľu postáť. Namiesto bryndze môžeme použiť aj syr.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára