mleté
jahňacie mäso, vajcia, bryndza, maslo, biele víno, paradajkový
pretlak, zemiaky, nasekaná cibuľa, olej, strúhanka, mleté čierne
korenie, soľ
V
slanej vode uvaríme zemiaky, osušíme ich a nakrájame na 7 mm
plátky. Na oleji podusíme cibuľu a mäso, pridáme paradajkový
pretlak, 2 lyžice vína, korenie a osolíme. Dusíme 15 minút.Do
pekáča potom kladieme vrstvu zemiakov, zalejeme polovicou zmesi a
ešte raz opakujeme. Vrch zalejeme zmiešanou bryndzou, vajcom a
mliekom, posypeme strúhankou a pokvapkáme maslom. Nazakryté
pečieme asi 30 minút. Pred podávaním necháme chvíľu postáť.
Namiesto bryndze môžeme použiť aj syr.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára