pondelok 12. septembra 2016

Varšavské držky

1000 g držiek, 200 g koreňovej zeleniny, 30 g hladkej múky, 100 g masla, hovädzí vývar, citrónová šťava, majorán, zázvor, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ
Držky niekoľkokrát dobre umyjeme, očistíme, chvíľu povaríme, vodu vylejeme, držky znova prepláchneme v teplej vode, vložíme do hrnca, zalejeme hovädzím vývarom a niekoľko hodín varíme až domäkka.Po uvarení ich necháme vychladnúť vo vývare, aby ostali svetlé. Len potom ich nakrájame na širšie rezance. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju vývarom, v ktorom sa varili držky, pridáme nakrájané držky, osobitne na masle podusenú koreňovú zeleninu a mletú červenú papriku, okoreníme mletým čiernym korením, majoránom a zázvorom, osolíme, ochutíme citrónovou šťavou a ešte trocha povaríme.Podávame so zemiakmi, s haluškami alebo len s chlebom a pivom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára