1000
g držiek, 200 g koreňovej zeleniny, 30 g hladkej múky, 100 g
masla, hovädzí vývar, citrónová šťava, majorán, zázvor,
mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ
Držky
niekoľkokrát dobre umyjeme, očistíme, chvíľu povaríme, vodu
vylejeme, držky znova prepláchneme v teplej vode, vložíme do
hrnca, zalejeme hovädzím vývarom a niekoľko hodín varíme až
domäkka.Po uvarení ich necháme vychladnúť vo vývare, aby ostali
svetlé. Len potom ich nakrájame na širšie rezance. Z masla a múky
pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju vývarom, v ktorom sa
varili držky, pridáme nakrájané držky, osobitne na masle
podusenú koreňovú zeleninu a mletú červenú papriku, okoreníme
mletým čiernym korením, majoránom a zázvorom, osolíme, ochutíme
citrónovou šťavou a ešte trocha povaríme.Podávame so zemiakmi,
s haluškami alebo len s chlebom a pivom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára