cesto:
250 g masla, 350 g hladkej múky, 120 g mletých orechov, 150 g
práškového cukru, vajce, 2 lyžičky perníkového korenia
plnka:
250 ml mlieka, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžiče krupicového
cukru, 60 g posekaných orechov, 3 lyžičky pomarančového likéru,
80 g rozpustenej čokoládovej polevy, 50 g orechov
Z
masla, múky, orechov, cukru, korenia a vajca vypracujeme cesto.
Zabalíme do fólie a odložíme na 20 minút do chladu. Rozvaľkáme
ho, vykrojíme tvary, ktoré dáme na plech vyložený papierom a vo
vyhriatej rúre upečieme. Zatiaľ si pripravíme plnku: z mlieka,
krupicového cukru a z hladkej múky uvaríme hustú kašu a necháme
vychladnúť. Potom do kaše zamiešame likér a posekané orechy.
Keď koláčiky vychladnú, každý kúsok potrieme džemom a
navrstvíme plnku. Povrch polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme
posekanými orechmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára