štvrtok 1. septembra 2016

Vianočná polievka z rýb

2 hlavy z kapra, odrezky z kapra, 50 g mrkvy, 50 g petržlenu, 50 g zeleru, cibuľa, mleté čierne korenie, bobkový list, 4 zrnká nového korenia, 50 g oleja, soľ, 2,5 dl sladkej smotany na šľahanie, 50 g hladkej múky, krajec staršieho čierneho chleba, 15 g tuku, 20 g masla
Očistené kaprie hlavy varíme 30 minút v osolenej vode. Na rozohriatom oleji opražíme pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu. Zalejeme precedeným vývarom z hláv a udusíme domäkka. Z uvarených hláv oberieme mäso a odrezky vykostíme. Uvarenú zeleninu rozmixujeme v mixéri, vložíme do vývaru spolu s mäsom, okoreníme a ešte krátko povaríme. Hladkú múku rozhabarkujeme v smotane a vlejeme do vriacej polievky. Za stáleho miešania ešte krátko povaríme. Po odstavení pridáme mäso a šťavu z citróna. Podávame s nadrobno pokrájanými kúskami opraženého chleba.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára