2
hlavy z kapra, odrezky z kapra, 50 g mrkvy, 50 g petržlenu, 50 g
zeleru, cibuľa, mleté čierne korenie, bobkový list, 4 zrnká
nového korenia, 50 g oleja, soľ, 2,5 dl sladkej smotany na
šľahanie, 50 g hladkej múky, krajec staršieho čierneho chleba,
15 g tuku, 20 g masla
Očistené
kaprie hlavy varíme 30 minút v osolenej vode. Na rozohriatom oleji
opražíme pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu. Zalejeme
precedeným vývarom z hláv a udusíme domäkka. Z uvarených hláv
oberieme mäso a odrezky vykostíme. Uvarenú zeleninu rozmixujeme v
mixéri, vložíme do vývaru spolu s mäsom, okoreníme a ešte
krátko povaríme. Hladkú múku rozhabarkujeme v smotane a vlejeme
do vriacej polievky. Za stáleho miešania ešte krátko povaríme.
Po odstavení pridáme mäso a šťavu z citróna. Podávame s
nadrobno pokrájanými kúskami opraženého chleba.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára