hlava
z kapra, soľ, 100 g mrkvy, 100 g petržlenu, 50 g zeleru, cibuľa,
muškátový oriešok, 50 g hladkej múky, 2 dl sladkej smotany na
šľahanie, rožok, 15 g tuku na opraženie, olej, 20 g masla, 100 g
ikier
Očistenú
hlavu uvaríme v osolenej vode domäkka. Nadrobno pokrájanú cibuľu
a postrúhanú koreňovú zeleninu opražíme na malom množstve
oleja. Pridáme trocha postrúhaného muškátového orieška,
zaprášime múkou, opražíme a zalejeme precedeným vývarom z
hlavy. Ikry alebo mlieče opláchneme vo vlažnej vode, nadrobno
posekáme, pridáme do polievky a všetko povaríme 15 minút.
Pridáme mäso z hlavy, prilejeme smotanu a osolíme. Rožok
pokrájaný na malé kocky prudko opražíme na rozohriatom tuku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára