štvrtok 1. septembra 2016

Vianočná polievka z kapra

hlava z kapra, soľ, 100 g mrkvy, 100 g petržlenu, 50 g zeleru, cibuľa, muškátový oriešok, 50 g hladkej múky, 2 dl sladkej smotany na šľahanie, rožok, 15 g tuku na opraženie, olej, 20 g masla, 100 g ikier
Očistenú hlavu uvaríme v osolenej vode domäkka. Nadrobno pokrájanú cibuľu a postrúhanú koreňovú zeleninu opražíme na malom množstve oleja. Pridáme trocha postrúhaného muškátového orieška, zaprášime múkou, opražíme a zalejeme precedeným vývarom z hlavy. Ikry alebo mlieče opláchneme vo vlažnej vode, nadrobno posekáme, pridáme do polievky a všetko povaríme 15 minút. Pridáme mäso z hlavy, prilejeme smotanu a osolíme. Rožok pokrájaný na malé kocky prudko opražíme na rozohriatom tuku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára