2
hlavy z kapra, odrezky z kapra, 500 g rôznych rýb, vnútornosti,
150 g oleja, cibuľa, 400 g koreňovej zeleniny, soľ, mleté čierne
korenie, ďumbier, 50 g masla, 50 g hladkej múky, petržlenová
vňať, 2 dl kyslej smotany
Na
oleji opražíme dozlatista nadrobno pokrájanú cibuľu spolu s
postrúhanou koreňovou zeleninou. Zalejeme vodou a vložíme
očistené hlavy a odrezky z kapra. Necháme zovrieť a pridáme
očistené biele ryby. Varíme 30 minút. Polievku precedíme,
osolíme, okoreníme a dochutíme ďumbierom. Hlavy a ryby vykostíme.
V inej nádobe uvaríme rybacie vnútornosti a vložíme ich do
polievky. Z masla a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku,
ktorou polievku zahustíme. Varíme 20 minút na miernom ohni. Po
odstavení pridáme vykostené mäso a nadrobno posekanú vňať. Do
každej porcie vložíme lyžicu kyslej smotany.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára