štvrtok 1. septembra 2016

Vianočná polievka podla rybara

2 hlavy z kapra, odrezky z kapra, 500 g rôznych rýb, vnútornosti, 150 g oleja, cibuľa, 400 g koreňovej zeleniny, soľ, mleté čierne korenie, ďumbier, 50 g masla, 50 g hladkej múky, petržlenová vňať, 2 dl kyslej smotany
Na oleji opražíme dozlatista nadrobno pokrájanú cibuľu spolu s postrúhanou koreňovou zeleninou. Zalejeme vodou a vložíme očistené hlavy a odrezky z kapra. Necháme zovrieť a pridáme očistené biele ryby. Varíme 30 minút. Polievku precedíme, osolíme, okoreníme a dochutíme ďumbierom. Hlavy a ryby vykostíme. V inej nádobe uvaríme rybacie vnútornosti a vložíme ich do polievky. Z masla a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, ktorou polievku zahustíme. Varíme 20 minút na miernom ohni. Po odstavení pridáme vykostené mäso a nadrobno posekanú vňať. Do každej porcie vložíme lyžicu kyslej smotany.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára