250
g kapra, 250 g šťuky, soľ, mleté čierne korenie, 2 cibule, 35 g
oleja, mletá červená paprika, 2,5 dl vývaru z rýb, 4 zeleninové
papriky, citrón, 2 lyžice octu, 2,5 dl sladkej smotany, 5 g hladkej
múky
Mäso
z kapra a šťuky pokrájame na väčšie kusy, osolíme, okoreníme,
posypeme mletou červenou paprikou a necháme chvíľu postáť. Na
rozohriatom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme
mletú červenú papriku, zalejeme vývarom z rýb a povaríme.
Papriky pokrájame na rezance a vložíme ich spolu s odstátym mäsom
do základu. Aby sa mäso nerozvarilo, pridáme šťavu z citróna,
ocot a varíme 10 minút. V smotane rozmiešame hladkú múku a za
stáleho miešania vlejeme do vriaceho základu. Ešte povaríme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára