štvrtok 1. septembra 2016

Halázslé

250 g kapra, 250 g šťuky, soľ, mleté čierne korenie, 2 cibule, 35 g oleja, mletá červená paprika, 2,5 dl vývaru z rýb, 4 zeleninové papriky, citrón, 2 lyžice octu, 2,5 dl sladkej smotany, 5 g hladkej múky
Mäso z kapra a šťuky pokrájame na väčšie kusy, osolíme, okoreníme, posypeme mletou červenou paprikou a necháme chvíľu postáť. Na rozohriatom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku, zalejeme vývarom z rýb a povaríme. Papriky pokrájame na rezance a vložíme ich spolu s odstátym mäsom do základu. Aby sa mäso nerozvarilo, pridáme šťavu z citróna, ocot a varíme 10 minút. V smotane rozmiešame hladkú múku a za stáleho miešania vlejeme do vriaceho základu. Ešte povaríme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára