500
g šťuky, 35 g oleja, cibuľa, 250 g zemiakov, soľ, mleté čierne
korenie, 5 g rasce, mletá červená paprika, 2,5 dl mäsového
vývaru, 2 strúčiky cesnaku, majoránka
Šťuku
vykostíme, opláchneme a pokrájame na väčšie kocky, ktoré
osušíme čistou utierkou. Na rozohriatom oleji mäso prudko
osmažíme a vyberieme ho. Do výpeku pridáme nadrobno posekanú
cibuľu, ktorú osmažíme dosklovita, pridáme olúpané zemiaky,
pokrájané na kocky, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania
krátko posmažíme. Pripravené mäso zo šťuky posypeme rascou,
uložíme na zemiaky, zalejeme mäsovým vývarom a varíme na
miernom ohni, kým zemiaky nezmäknú. Podľa potreby prilejeme
horúcu vodu, pridáme mletú červenú papriku, rozotretý cesnak a
krátko povaríme. Po odstavení dochutíme majoránkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára