štvrtok 1. septembra 2016

Polievka zo šťuky

500 g šťuky, 35 g oleja, cibuľa, 250 g zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, 5 g rasce, mletá červená paprika, 2,5 dl mäsového vývaru, 2 strúčiky cesnaku, majoránka
Šťuku vykostíme, opláchneme a pokrájame na väčšie kocky, ktoré osušíme čistou utierkou. Na rozohriatom oleji mäso prudko osmažíme a vyberieme ho. Do výpeku pridáme nadrobno posekanú cibuľu, ktorú osmažíme dosklovita, pridáme olúpané zemiaky, pokrájané na kocky, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania krátko posmažíme. Pripravené mäso zo šťuky posypeme rascou, uložíme na zemiaky, zalejeme mäsovým vývarom a varíme na miernom ohni, kým zemiaky nezmäknú. Podľa potreby prilejeme horúcu vodu, pridáme mletú červenú papriku, rozotretý cesnak a krátko povaríme. Po odstavení dochutíme majoránkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára