750
g domácej klobásy, 750 g údeného mäsa. 30
g sušených húb, 6 strúčikov cesnaku, veľká cibuľa, 2
bobkové list,. mleté čierne korenie, 1 l mlieka, 0,5 l
kyslej smotany, 1 PL hladkej múky. zápražka : olej, hladká múka,
červená paprika
Klobásu
a údené mäso vcelku umyjeme a zalejeme vodou do štvorlitrového
hrnca. Pridáme cesnak, cibuľu, korenie, bobkový list a nadrobno
posekané huby. Varíme, kým nie sú údené mäso a klobása mäkké.
Potom oboje vyberieme (najprv klobásu, ktorá býva skôr uvarená)
a prikryjeme. Taktiež vyberieme cibuľu a bobkový list. Na oleji
urobíme zápražku s paprikou a zalejeme ju časťou mlieka.
Rozvaríme nahladko a vlejeme do hrnca aj s ostatným mliekom.
Hríbovicu zo zápražkou povaríme 5 – 10 minút. Potom rozmiešame
kyslú smotanu s lyžicou hladkej múky, vlejeme do hrnca a znovu za
stáleho miešania povaríme. Nakoniec hríbovicu dochutíme octom, a
ak treba, dosolíme. Podávame s pokrájanou klobásou a chlebom.
Údené mäso podávame osobitne s chrenom alebo s inými prílohami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára