sobota 3. septembra 2016

Vianočná hríbovica

750 g domácej klobásy, 750 g údeného mäsa. 30 g sušených húb, 6 strúčikov cesnaku, veľká cibuľa, 2 bobkové list,. mleté čierne korenie, 1 l mlieka, 0,5 l kyslej smotany, 1 PL hladkej múky. zápražka : olej, hladká múka, červená paprika
Klobásu a údené mäso vcelku umyjeme a zalejeme vodou do štvorlitrového hrnca. Pridáme cesnak, cibuľu, korenie, bobkový list a nadrobno posekané huby. Varíme, kým nie sú údené mäso a klobása mäkké. Potom oboje vyberieme (najprv klobásu, ktorá býva skôr uvarená) a prikryjeme. Taktiež vyberieme cibuľu a bobkový list. Na oleji urobíme zápražku s paprikou a zalejeme ju časťou mlieka. Rozvaríme nahladko a vlejeme do hrnca aj s ostatným mliekom. Hríbovicu zo zápražkou povaríme 5 – 10 minút. Potom rozmiešame kyslú smotanu s lyžicou hladkej múky, vlejeme do hrnca a znovu za stáleho miešania povaríme. Nakoniec hríbovicu dochutíme octom, a ak treba, dosolíme. Podávame s pokrájanou klobásou a chlebom. Údené mäso podávame osobitne s chrenom alebo s inými prílohami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára