sobota 3. septembra 2016

Vianočné halászlé

Hlavu dôkladne vyčistime, dáme preč oči a žiabre. Plutvy a chvost z ryby tiež odstránime, ponecháme iba vnútornú časť s troškou mäsa. Na oleji speníme cibuľu s nadrobno pokrájanou mrkvou (môžeme pridať aj trochu ´chlapskej zeleniny´ zeleru). Po udusení do polomäkka pridáme hlavu, plutvy a chvost. Trošku osolíme a popraprikujeme. Urobíme zmes podobnú paprikášu. Podlejeme vodou, prípadne vývarom zo zeleniny a varíme, až sa mäso oddelí úplne od kostí. Z vývaru povyberáme kosti a kostičky, pridáme na štvrťky pokrájaný zvyšok kapra a necháme krátko variť. Dosolíme, dochutíme a výborné halászlé je hotové.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára