pondelok 26. septembra 2016

Tvarohový koláč

240 g polohrubej múky, 120 g masla, 60 g cukru, žĺtok, trochu soli, 100 ml kyslej smotany, balíček prášku do pečiva, 1 KL citrónovej šťavy, strúhanku.,
Na plnku – 500 g tvarohu, 100 g práškového cukru, 3 vajcia, 50 g hrozienok namočených v rume.,
Na polevu: 3 bielka, 120 g práškového cukru, marhuľový lekvár.,

Z múky, masla, cukru, žĺtkov, soli, kyslej smotany, prášku do pečiva a citrónovej šťavy vypracujeme kypré cesto, ktoré necháme postáť 30 minút. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm, dáme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou a pečieme do bledoružova. Vyberieme z rúry, posypeme strúhankou, natrieme tvarohovou plnkou a zapečieme. Na povrchu koláča urobíme z polevy mriežky, na chvíľu ho vložíme do vyhriatej rúry, potom medzery medzi mriežkami natrieme lekvárom a necháme v rúre vychladnúť.Plnka: tvaroh pretrieme, pridáme cukor, žĺtky a vymiešame. Pridáme namočené hrozienka a zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára