240
g polohrubej múky, 120 g masla, 60 g cukru, žĺtok, trochu soli,
100 ml kyslej smotany, balíček prášku do pečiva, 1 KL citrónovej
šťavy, strúhanku.,
Na
plnku – 500 g tvarohu, 100 g práškového cukru, 3 vajcia, 50 g
hrozienok namočených v rume.,
Na
polevu: 3 bielka, 120 g práškového cukru, marhuľový lekvár.,
Z
múky, masla, cukru, žĺtkov, soli, kyslej smotany, prášku do
pečiva a citrónovej šťavy vypracujeme kypré cesto, ktoré
necháme postáť 30 minút. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske
na hrúbku 1 cm, dáme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou a
pečieme do bledoružova. Vyberieme z rúry, posypeme strúhankou,
natrieme tvarohovou plnkou a zapečieme. Na povrchu koláča urobíme
z polevy mriežky, na chvíľu ho vložíme do vyhriatej rúry, potom
medzery medzi mriežkami natrieme lekvárom a necháme v rúre
vychladnúť.Plnka: tvaroh pretrieme, pridáme cukor, žĺtky a
vymiešame. Pridáme namočené hrozienka a zľahka vmiešame tuhý
sneh z bielkov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára